Bijkim.nl © 2022

 

 

Vergoeding via ziektekostenverzekeraar»

Sommige ziektekosten verzekeraars vergoeden Reikibehandelingen en stoelmassages (gedeeltelijk).

 

Lees hiervoor de voorwaarden van uw verzekering.

 

 

 

Stoelmassage

 

Bij Kim is te boeken voor bedrijfsmassages en evenementen. Denk hierbij aan bedrijfsfeesten, teamuitjes en sportieve activiteiten, maar bijvoorbeeld ook aan een feestje of een speciale gelegenheid bij u thuis. Vraag naar de tarieven en de mogelijkheden!

De TouchPro® Stoelmassage is een drukpuntmassage, die ongeveer 15 à 20 minuten duurt en helpt bij het voorkomen van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress. Het is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen en de energiebanen beter te laten stromen. De massage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten en is (vanwege bepaalde drukpunten) ook niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden.

Voor het geven van deze massage is een ruimte nodig van ca.4 x 5 meter. De massage wordt over kleding gegeven op het hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen.


Stoelmassage op het werk - Fiscaal voordeel voor werkgever


Stoelmassages vallen ook in 2018 onder de ARBO voorzieningen en hebben binnen de WKR een extra gunstige regeling. De fiscus heeft stoelmassage en reflexzonemassage de ‘nihil-waardering’ toegekend. Dit houdt in, dat uw organisatie fiscaal voordeel geniet, omdat massages voor 100% als bedrijfskosten mogen worden opgevoerd.

Uw bedrijf kan medewerkers onbeperkt en onbelast massages aanbieden zonder dat deze ten laste komen van de vrije ruimte, die voor medewerkers mag worden ingezet. Het werkkostenregeling forfait blijft op deze manier onbelast, zodat voor het personeel nog 1,2% van de totale (fiscale) loonsom volledig kan worden benut. De kosten voor de massages registreert u als eindheffingsloon en de BTW is als voorbelasting aftrekbaar van de omzetbelasting. Meer informatie kunt u hier vinden.

Onder de volgende voorwaarden is stoelmassage of reflexzonemassage volledig aftrekbaar en kan op grond hiervan onbelast en onbeperkt worden verstrekt aan de werknemers:
 • U heeft als werkgever een ARBO plan.
 • Stoelmassage maakt in redelijkheid deel uit van dat ARBO plan.
 • Stoelmassage vindt tijdens werktijd plaats.
 • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
 • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

 •  

   

   

  Tip! geef eens een 

  Massage Cadeau

   

  Bent u nog op zoek naar een cadeau? Geef dan eens een massage cadeau. Een massage cadeaubon is niet alleen een cadeau voor jezelf, maar is ook een heel persoonlijk cadeau voor iemand die je lief is.

   

   

  Een leuk en gezond cadeau om te geven en te ontvangen.

   

  Kijk bij onze tarieven voor meer informatie.